Com es repartiran els fons d’ajuda europeus destinats a la recuperació del nostre teixit empresarial

Si alguna cosa ha provocat la pandèmia de la Covid-19, és fer-nos replantejar la societat en què vivim, el nostre sistema sanitari i sobretot, la nostra economia. Un fenomen que ha deixat a moltes de les nostres empreses en una situació precària en què sobreviure es considera tot un èxit.

El Consell Europeu ha dissenyat un pla de recuperació per Europa. Segons ACCIÓ (L’agència de la competitivitat per l’empresa de la Generalitat de Catalunya), aquesta ajuda, aprovada el 21 de juliol del 2020, és per impulsar i poder cobrir les necessitats d’Europa arran del desgavell econòmic provocat per la pandèmia. D’aquests diners en sorgeix el paquet econòmic anomenat Next Generation EU, amb un total de 750.000 milions d’euros. Aquests fons són repartits als estats membres de la Unió Europea per ajudar a la recuperació econòmica, i seran destinats a finançar tota mena de projectes. 

D’aquests, 140.000 milions d’euros van a parar cap a Espanya, una part en ajudes directes i la resta indirectes, en forma de crèdit. 

Com es repartiran aquestes ajudes a empreses:

Segons el Reial decret llei 5/2021, de 12 de març, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid-19, el primer paquet d’ajudes es repartiran de la següent manera:

  • Línia d’ajudes directes a autònoms i empreses

Gestionades per les Comunitats Autònomes i amb una dotació de 7.000 milions d’euros, serveixen per cobrir despeses de pagaments a proveïdors i altres creditors, i també de serveis i subministraments energètics.

  • Reestructuració del deute financer

Atorga al Govern més poder per flexibilitzar els préstecs dotats amb aval públic, permetent així la incorporació de les línies ICO. 

Addicionalment es preveu una dotació de 3.000 milions d’euros com ajudes directes i extraordinàries per tal de reduir la càrrega de préstecs amb aval públic. 

  • Un fons de recapitalització d’empreses

Pensat per a mitjanes empreses que eren viables abans de la pandèmia, però que tenen dificultats de solvència i que no poden accedir al fons gestionat per la Societat Estatal de Participacions industrials (SEPI).

  • Extensió de les moratòries per al desencadenament automàtic de processos concursals

Amb la finalitat de facilitar un major marge per restablir el seu equilibri patrimonial abans d’entrar en concurs.

Tanmateix s’amplia a quatre mesos el període per poder pagar deutes tributaris sense interessos de demora.

Un conjunt de mesures d’ajuda econòmica que, tot i estar supeditades a certs requisits, no deixen de ser una gran alenada d’aire fresc més que necessària en els difícils moments en què ens trobem.

Per altra banda, i com hem vist en anteriors crisis, aquestes ajudes rarament són de franc, i tard o d’hora s’han de pagar tant si es vol com si no es vol, generalment amb polítiques d’austeritat financera.

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

La Crisi

5min lectura

Solucions simples a problemes complexos

Economia

Empreses innovadores

3min lectura

Catalunya líder en empreses innovadores

Economia

Banca comunitària

4min lectura

Per ajudar a fer sostenible l'economia de Catalunya



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    👏👏👏

  2. Manel LopezManel Lopez says:
  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Com passa i ha passat molts cops aquets fons no acaben d’anar on toquen ,malauradament

  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  5. josé belot domenechjosé belot domenech says:
    josé

    Doncs es, exactament, aixo : privatitzar beneficis i col.lectivitzar les pèrdues.
    Aixi els grans capitalistes que sempre ens explican que es remuneran pels rics que prenen ens mostran clarament que es fals; nosaltres sempre perdem i ells sempre guanyan !

  6. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Demanar ajudes i subvencions comporta pèrdua de temps i despeses. Un cop valorat hi ha petits empresaris i autònems que ho deixen córrer o no ho comproven fins que hi estan ficats. Després tindran l’ AEAT a sobre demanant justificants.
    Però vaja, benvinguts siguin . Un o altre en treurà profit.
    Feu bé d’ explicar-ho amb el vídeo. No serà mannà que cau del cel

    • Jordi CollJordi Coll Planas says:
      Jordi

      Hola, Mercè. Doncs si, és ben bé així…, tot ha esdevingut prou complex i a hores d’ara no queda massa clar què acabarà passant amb tot plegat… Moltes gràcies pel teu comentari.

      Fa 3 anys
  7. AlbertAlbert Chic Giménez says:
    Albert

    👌

Deixa una resposta

App Store Google Play