Aquestes són les professions més buscades del 2021

La nostra “nova normalitat” en convivència amb el virus ha donat ales a processos com el teletreball i la gestió d’equips en remot, la migració de la informació al núvol, la implantació de mesures de ciberseguretat o la venda i atenció al client per internet. Tota una revolució que no hauria sigut possible sense la implementació dels perfils de tecnologies de la informació (IT).

 

Els professionals de la informàtica i la tecnologia continuaran liderant el canvi durant aquest 2021. El Big Data, l’aprenentatge automàtic i la constant implementació de solucions digitals marcaran l’ecosistema en el qual estan cridats a créixer els perfils IT durant el 2021. Aquestes són algunes que podrien tenir una major demanda durant el 2021.

  1. Full Stack Developer. Té un gran potencial sobretot en el camp de la programació, ja que la seva formació serà aprendre i desenvolupar llenguatges HTML5 a més de conèixer diversos tipus de processadors, i serà capaç de programar amb diversos llenguatges. 
  2. Especialistes en ciberseguretat. Són una peça clau en qualsevol empresa, sigui de la mida que sigui. La banca i altres sectors estan mostrant un gran interès per captar aquest tipus de talent. Una formació variada en la qual podran desenvolupar diferents funcions com ara administrador de sistemes, gestor de risc, desenvolupament d’eines de detecció, ethical hacker, així com d’altres relacionades amb la investigació i la innovació. 
  3. CIO (Chief Information Officer) aquesta és la denominació moderna de l’antic Responsable de Sistemes. Tenen profunds coneixements tècnics i el seu gran valor és la seva habilitat per gestionar el factor humà. La seva feina, entre altres, és analitzar com les diverses tecnologies beneficien a l’empresa i milloren el procés empresarial. 
  4. Especialista en AI i Machine Learning aquest podríem dir que és un dels perfils de l’any.  Destaca per la creació de sistemes que aprenen automàticament, identificant patrons de milers de dades. A més entendrà i sabrà aplicar els algoritmes més utilitzats de la indústria, així com tenir capacitat per poder adaptar-los i modificar-los per fer front a problemes complexos del món real. 
  5. Desenvolupament d’apps. El mòbil avui en dia és el dispositiu més utilitzat per accedir a la xarxa. Davant d’aquesta tendència, es multiplica la necessitat de perfils com aquest, centrat en el desenvolupament d’apps per Android i IOS. Han de dissenyar l’aplicació, les formes de navegació, els quadres de diàleg, les notificacions. Fer les proves pertinents i durant tota la vida si ha de fer un seguiment. 
  6. Enginyers de dades. Aquests professionals són molt necessaris a causa de l’expansió del Big Data, calen dissenyadors de l’arquitectura de les bases de dades i dels sistemes de processament. La formació recau en tres pilars bàsics, matemàtiques, estadística, per poder modelitzar els sistemes i tractar la informació, per altra banda la computació per poder utilitzar els dispositius de càlcul de manera generalitzada i eficient.

També es necessiten professionals en altres àmbits

  • En l’àmbit de la salut
    La Psicologia i la salut mental. L’estrès, la depressió, les fòbies o les addiccions són problemes de la societat actual, a causa de la pandèmia, per tant els professionals de la salut mental seran molt necessaris aquest 2021. Els Auxiliars de geriatria i pediatria, també seran importants. La cura i atenció de les persones grans ha experimentat també  un increment més que notable, així com la cura de menors. Per això aquests professionals es reclamen constantment.
  • En l’àmbit de la logística
    El sector logístic ha vist augmentar notablement el seu volum de treball. D’aquí que la creació de llocs de treball en aquesta àrea sigui una constant en els últims mesos.

En conclusió, els professionals de les noves tecnologies, són els que tenen més mercat per recórrer. Els especialistes en IT tenen el futur assegurat, això sí, sortiran noves professions que faran que aquest sector estigui en constant evolució per la demanda del mercat. Hem d’estar preparats per veure un canvi en el sector professional tal com havíem entès fins ara. El futur farà que noves professions relacionades amb les noves tecnologies ocupin un lloc destacat del mercat laboral, creant noves feines per a nous professionals i al mateix temps en veurem desaparèixer d’altres.

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Estudis vs. oferta laboral

5min lectura

Formació i oferta laboral sembla que caminin

Management

El teletreball vist per les empreses

6min lectura

La COVID-19 ha produït canvis en les nostres vides i ningú sap

Benestar

Les empreses felices són més rendibles

5min lectura

El raonament és senzill i potent alhora: l’actiu més important i



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Gràcies per aquest article👍molt xulo i a més a més ens manté informats de les surtides laborals amb més èxit per a dedicar-s’hi👏👏👏

  2. Daniela SimónDaniela Simón says:
  3. Manel LopezManel Lopez says:
    Manel

    un altre mon

  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  5. Meritxell CornudellaMeritxell Cornudella says:
    Meritxell

    Hola
    Un article interessant. Compartir amb el jovent a casa. Gràcies

    • Amadeu Vilaginés says:

      Gràcies Meritxell pel teu suport i per compartir l’article! 😄

      Fa 3 anys
  6. Lluís CasamitjanaLluís Casamitjana says:
    Lluís

    Interessant ar

  7. Miquel Pérez CorralMiquel Pérez Corral says:
    Miquel

    Informació que cal saber!

    • Càrol RafalesCarolina Rafales says:
      Càrol

      Oi que sí, Miquel? Cada època té unes necessitats i la demanda laboral va canviant en funció de les circumstàncies.

      Fa 3 anys
  8. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    El mon de la tecnologia

    • Càrol RafalesCarolina Rafales says:
      Càrol

      Efectivament, Alícia. Actualment encara més, amb el teletreball.

      Fa 3 anys
  9. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Tot un altre món

    • Mireia Sitjà López says:

      Hola Mercé , doncs sí estem en l’era digital i no et pots quedar enrere

      Fa 3 anys
  10. AlbertAlbert Chic Giménez says:
    Albert

    Un resum molt senzill i molt complet alhora. Molt bon article!

Deixa una resposta

App Store Google Play