Comencen els premis Vinari 2021 i nosaltres hi som i hi serem!

A 11Onze ens agrada alinear-nos amb la bona feina aconseguida amb esforç. Enguany som patrocinadors de l’edició dels Premis Vinari 2021, i n’estem molt orgullosos.

Catalunya és terra de vins. Els romans, la gastronomia, els turistes, el mar mediterrani, i els diferents tipus de sòl i microclimes ho han fet possible. Les excel·lents denominacions d’origen escampades pel territori ho avalen. Però les persones que treballen al sector, que en són moltes, ho fan palpable en el dia a dia. Són els cellers i la força de la seva gent, els qui mantenen viva la llavor. Els premis Vinari van d’això, de fer-los més visibles, i explicar-ho en forma de premis per tots aquells que els agrada el bon vi i tot el que comporta. No estan sent uns anys fàcils. La poca cura que s’ha tingut del medi ambient en les darreres dècades, i aquest últim any amb la situació de pandèmia, han posat les coses difícils pel món dels vins i, per desgràcia, per a moltes persones vinculades al mateix. El món vitivinícola està sent molt castigat, no ens enganyem. La restauració, les exportacions, el turisme, són perjudicats directes dels estralls que està fent la Covid-19. 

Però Catalunya també és terra d’esforç i enginy. El canvi climàtic ja ens ha avisat de moltes maneres que cal treballar de forma sostenible, i el vi català ja fa anys que cerca camins per fer-ho: des de escollir models d’agricultura sostenible, de respecte a la biodiversitat, opcions que millorin la reducció de residus, reducció de petjada hídrica i les emissions de CO2… I més recentment, s’han incorporat elements com l’ecodisseny o la comunicació que faciliten aquesta tasca. La investigació i la innovació en aquest sector no para, i un dels secrets és fer-ho plegats. Els cellers fa molt de temps que ho saben, i estan posant tot l’esforç en benefici de la qualitat dels vins i de la sostenibilitat del planeta.

De fet, en la recent pandèmia el sector tampoc ha defallit. A poc a poc s’ha anat reinventant per poder donar resposta a la situació. Potser un canvi que hauria estat més gradual i lent s’ha accelerat. Les noves tecnologies i els nous serveis han aterrat per quedar-se. La comunicació més directe amb el client és un bon pas. La venda mitjançant la web o el comerç electrònic també. La incorporació de l’enoturisme dins l’estructura dels cellers que no ho feien, o les noves fórmules de visita en altres casos, són una magnífica eina. Nous estils mai usats com la promoció o oferir més valor afegit al món del vi, també han ajudat. Però una de les coses més boniques que han succeït aquest any és el retorn, que mai oblidat, del comerç de proximitat. Són molts els que han descobert en la zona on viuen o treballen els seus comerços, els seus restaurants, els petits elaboradors, rutes i camins retrobats, i per tant, també els seus vins. És per tot això que cal donar les gràcies, i mostrar-nos agraïts a tots aquells amants del vi que aposten pels nostres vins. Que sense dubtar-ho, amb la situació viscuda, han cercat la manera de consumir vins catalans. A casa seva, a les botigues de barri, als comerços de poble, trucant al celler, amb el grup bombolla als restaurants, o a casa, amb la barqueta vora el mar, o sopant mirant una sèrie. Sigui com sigui la manera com ho hagin fet, gràcies. Mil gràcies.      

Vinari, els premis dels vins catalans edició 2021, vol ser un reconeixement i un altaveu per aquesta bona feina que s’està fent. Els premis són un reforç positiu, i si ens basem què vol dir reforç positiu, veuríem que la seva definició fa referència a “un estímul que fa que augmenti la probabilitat que es repeteixi quelcom en el futur”. Això és el que ens agradaria. Seguir treballant i fer valdre els vins que es fan a Catalunya, cada vegada més i arreu.  Enguany és la novena edició i aquí posem per escrit els objectius dels premis, que subscribim tots i cadascun d’ells: 

  • Promocionar i potenciar els vins de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a producte de proximitat i estimular-ne el consum responsable. 
  •  Oferir a les empreses comercialitzadores i elaboradores de vins l’oportunitat de ser avaluades per un panell de tastadors professionals del sector del vi.
  • Divulga entre els consumidors -especialment catalans- la cultura, el territori i les característiques dels vins catalans.

Apunta't

Aquest mes d’Abril s’han obert les inscripcions fins al dia 23 per arribar les mostres que vulguin participar.  

 

Hi participaran vins amb DOQ Priorat, vins amb DO Tarragonna, vins DO Terra Ata, vins amb DO Pla de Bages, vins amb DO Penedès, vins amb DO Montsant, vins amb DO Emporda, vins amb DO Costers de Segre, vins en DO Conca de Barberà, vins amb DO Cava, vins Escumosos Corpinnat, vins amb DO Alella, vins amb DO Catalunya, 

A tots ells molta sort, i ja ho deien els avis: com que no vull xerrar més que el vi, ho deixo aquí.

Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manel LopezManel Lopez says:
    Manel

    què grans vins tenim!

    • Elisabet Porqueras Garcia says:

      Catalunya és terra de vins i vinyes, gràcies pel comentari Manel

      Fa 2 anys
  2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Patrocina els nostres vins gran iniciativa

  3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  4. Anònim says:

    Una gran iniciativa per a impulsar allò que ens identifica.

    • Mireia Sitjà López says:

      Gràcies Joan pel teu comentari, totalment d’acord hem de fer país

      Fa 3 anys
  5. Josep RosJosep Ros says:
    Josep

    Terra de vins, de nord a sud. Aprofitem i recolzem.

  6. Narcis BatlleNarcis Batlle says:
    Narcis

    És un sector molt important a casa nostra amb reconeixement internacional i m’alegra que 11Onze recolzi aquest premi. Gràcies.

    • Joan Valls says:

      Hola, Narcís. En aquest cas, aquest sector alhora forma part de la nostra cultura i la cultura fa país. Tots els recursos que hi dediquem segur sempre serà un encert.

      Fa 3 anys
  7. Jordi FerréJordi Ferré says:
    Jordi

    Es important donar suport a tots els sectores fins que no recuperen la normalitat.

  8. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Una comunitat fintech que té en compte el sector primari, la pagesia.
    Tots hi sortirem guanyant .
    Catalunya un gran i divers país,únic
    Gràcies, 11onze.
    Gràcies pagesos

    • Miquel Àngel Burgos Fradeja says:

      Gràcies a tu, Mercè, per formar part de la nostra comunitat.

      Fa 3 anys
  9. Queralt SalvadorQueralt Salvador says:
    Queralt

    tenim un territori únic per elaborar les diferents varietats de raïm i elaborar uns vins exquisits. Soc filla del Priorat i de sempre, veure aquells conreus costeruts i de pedra m’emociona.
    Molta força!!!

    • AlbertAlbert Chic Giménez says:
      Albert

      És ben cert. Moltes gràcies pel teu comentari, Queralt!

      Fa 3 anys
  10. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    Vi, terra, aigua, clima… El nostre territori és super divers i ric… Com els catalans!!

  11. Esther Martinez CoidurasEsther Martinez Coiduras says:
    Esther

    Promoure els grans actius dels sectors productors des del i per al territori, l’empresa vitivinícola una de les importants vinculades a Cat. Moltes gràcies per a totes les persones que estimem l’univers del vi.

    • Sara Casals says:

      Moltes gràcies a tu per les teves paraules. És un orgull per nosaltres ser un dels patrocinadors de l’edició dels Premis Vinari 2021.

      Fa 3 anys
  12. Anna RibesAnna Ribes says:
    Anna

    Per mi ès molt important potenciar els nostres productes i als nostres productors. Personalment crec que Catalunya sempre ha estat capdavantera en desenvolupar tècniques que millorin els nostres recursos i aixó ès el que ens permet créixer como a persona i com a nació. Penso que els catalans no tenim por de fer canvis i aixó ens permet reciclar-nos i progressar contínuament i anar sempre cap endavant.

    • Miquel Àngel Burgos Fradeja says:

      Totalment cert, Anna. És el que vol 11Onze Banc, anar cap endavant. Gràcies per acompanyar-nos!

      Fa 3 anys
  13. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    em semla mes que bé patrocinar tot allò que sorgeix de Catalunya

    • Núria Rambla Vilamitjana says:

      Nosaltres també ho creiem així. Gràcies pel teu comentari.

      Fa 3 anys
  14. Peter DelaneyPeter Delaney says:
    Peter

    Molt bon article!

  15. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    El vi es mou, té vida. Pocs productes tenen aquesta característica.

    • Natàlia Cugueró-EscofetNatàlia Cugueró-Escofet says:
      Natàlia

      Molt cert! És un sector viu i proper a la terra, als seus fruits 💪

      Fa 3 anys
  16. Joan ReigJoan Reig says:
    Joan

    Gracies pel suport al sector vinicola català.

Deixa una resposta

App Store Google Play