Merce-Comas Merce-Comas

“Perquè és un banc català…”, Mercè Comas

Entrevista a una de les 148 persones fundadores d’11Onze. Descobreix la gent darrera d’11Onze.

 

Mercè Comas, empresària, dirigeix Moto Auto Juni des de fa més de 25 anys. Inversora fundadora d’11Onze Banc des dels seus inicis. Moto Auto Juni, una empresa pime del sector de l’automòbil amb més de 10 treballadors i 2500 m2 d’instal·lacions dedicades a la venda, manteniment i reparació de turismes i furgonetes. Mercè és de Castellbisbal, molt activa, involucrada amb moltes associacions de caràcter social, catalanista.

 

 

Per què has invertit en 11Onze Banc?

 

El primer motiu és un banc català i jo vull la independència de Catalunya. Aleshores jo penso que és imprescindible. Donem moltes voltes al perquè no es fan bé les coses i vaig veure realment que es necessitava tenir un banc català i després perquè veig que tots els bancs que hi ha actualment a Catalunya són eminentment d’obediència espanyola. Jo he hagut de tractar per coses de l’empresa amb bancs i cada vegada és pitjor.

Necessitem també un banc que, a part que sigui propens a la independència i que treballi per això, un banc que treballi pel territori i per les empreses petites, que jo conec molt bé, que estan desesperades, ja que no hi ha manera que els bancs els facin cas.

Penso que l’estructura d’11Onze tal com està plantejada pot ajudar a fer un ressorgiment del territori, del país.

Què creus que agradarà més del projecte d’11Onze?

 

Des del meu punt de vista, el projecte que farà més gràcia serà per un costat el de la banda dels independentistes, que l’acceptaran si veuen que van amb una llicència que no és del banc d’Espanya i poden tenir una llicència europea i per tant no el poden intervenir. I a escala econòmica, agradarà molt tenir un banc on poder anar a explicar les penes, perquè fins ara no es poden anar a explicar les penes. No pot ser que un banc quan les coses van bé i els compris un producte que a ells els interessa vendre, et posen una catifa vermella i que al mínim problema que tens et girin la cara. Jo penso que 11Onze donarà la cara perquè és la seva filosofia. Si creix l’economia del país, més fàcil serà tirar endavant els projectes d’independència.

Ara actualment els bancs són un caixer automàtic i no volen que hi siguis. Cada cop més volen menys tracte amb la gent. Jo penso que a 11Onze això no serà així, el sol fet que digui que hi ha atenció 24h del dia, 7 dies a la setmana vol dir que ens respondran de seguida. No com ara que tanquen les consultes per telèfon a les vuit del vespre del divendres. I si tens algun problema i has de fer una transferència allà no et respon ningú.

 

Què n’esperes d’11Onze des del teu paper d’inversora?

 

Com a inversora espero que aquests diners creixin com és molt lògic. Que el banc 11Onze després de la inversió, et doni un retorn dels diners havent crescut. No només ho fas pel bé del país… si busques inversores pel bé del país no et faran molt de cas, es busca que sigui una empresa efectiva, una empresa que guanyi diners, com es fan servir aquests diners… un inversor pensa que posa els diners perquè creixin.

 

Convidaries a altres persones a sumar-se al projecte 11Onze, què els hi diries?

 

I tant que els convidaria. Primera per el vessant de fer País. I després que pensin que és un banc de proximitat.

 

Quina fortalesa destacaries de la Mercè Comas, empresària?

 

La persistència. A vegades m’ho han dit, “tu ets molt persistent”. Si vull una cosa, no paro. Si crec una cosa, la faig. No deixo les coses a mitges, sempre que puc. Jo sóc una persona que arranca una empresa, un projecte, m’hi poso, m’ho treballo. Com a empresària em defineixo com a persistent.

 

Quina ha estat la clau de la teva empresa per aguantar vint-i-cinc anys?

 

En el moment adequat vàrem prendre una decisió. Comprar uns terrenys i plantar-nos on som ara, fora del poble. Va ser una decisió que va ser correcte. marxar d’un lloc per anar a un altre. Penso que el nostre èxit també és que som honestos. I molt important, jo no crec en una empresa que tingui els treballadors a disgust. Empresarialment no crec en les empreses que tenen la gent a disgust, no crec que la feina pugui sortir bé.

 

Si t’interessa aquesta notícia et recomanem:

“11Onze pot fer que Catalunya surti del pou econòmic i nacional” Mercè Comas al Món Diari

 

11Onze

Necessitem un banc català

5min lectura

Jordi Roset, un dels 148 impulsors d'11Onze

11Onze

Que ajudi a les persones

6min lectura

Sun Rius, una de les 148 impulsors/es d'11Onze

11Onze

És fonamental

3min lectura

Xavier Palet, un dels 148 impulsors d'11Onze



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manel LopezManel Lopez says:
    Manel

    Fem republica!

  2. Albert CasanellasAlbert Casanellas says:
    Albert

    Crec que, per Catalunya, l’emprenedoria és bàsica. Aniria molt be poder deixar enrera la inversió extrangera que, només aterra per buscar un rendiment econòmic, i s’endú els beneficis a fora… Ens convenen empreses que re-inverteixin el benefici a casa nostra.
    Felicitats, Salut i Força al “Canut”. Salut i Republica

  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play