Necessitat d’una banca real

La banca és una de les activitats més necessàries per a qualsevol sistema econòmic real, amb una missió concreta que només pot realitzar ella. La missió de la banca és facilitar la circulació dels diners pel finançament cap a aquells que creen riquesa real dins la societat, i que són principalment, les empreses i els autònoms i les persones amb projectes.

 

Al mateix temps hauria de garantir la seguretat dels estalvis de les persones, ajudant-les a estalviar i millorar la seva cultura financera de manera general. Resumint, la banca hauria d’assegurar els estalvis de les persones així com garantir que es poden finançar els seus projectes empresarials i personals.

 

Però què ha fet la banca fins l’actualitat? Doncs enfocar-se en maximitzar els rendiments pels accionistes. Amb un preu del diner tan baix, els bancs s’han vist atrets per treure rendiments exagerats a través de jugar els diners a la borsa, amb greus conseqüències per la seva pròpia solvència i supervivència, així com també abandonant les empreses i posant en risc els estalvis de la gent.

Això ha convertit la banca en una indústria extractiva de béns a canvi de diners d’un valor decreixent, que ha anat conduint a un empobriment progressiu dels emprenedors i els treballadors, destruint les classes mitjanes que els han sustentat, aconseguint amb això que només hi guanyin uns quants.

Això ens porta a la conclusió que cal refer el sistema financer, perquè el fet que els bancs hagin deixat d’invertir en la gent i ho hagin fet a favor de la inversió especulativa, abandonant la seva missió per la qual són necessaris, ha creat un mercat verge o “Blue ocean” on precisament una banca real, ètica i per la gent, es fa del tot imprescindible. La demanda d’un banc que faci de banc, de manera transparent, amb una missió orientada a les necessitats reals dels seus clients, tant de finançament com d’estalvi és existent i creix cada dia.

 

Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi FerréJordi Ferré says:
    Jordi

    Com invertirà l’Onze amb la gent?

    • Silvia GarrigaSilvia Garriga Sole says:
      Silvia

      L’objectiu és que hi hagi un retorn a la comunitat, mitjançant inversions en projectes ètics i sostenibles, que tinguin una repercussió directa en la gent. A la plaça s’explica aquesta filosofia, en varis vídeos i articles.

      Fa 3 anys
  3. laura bunyollaura bunyol says:
    laura

    Molt d’acord!!! Totalment recomanable!
    Es certament això, quant li deixes alguna cosa a un amic, no esperes que en faci negoci mentres no t’ho torna oi??

Deixa una resposta

App Store Google Play