Xavier-Tornos Xavier-Tornos

“Necessitem un banc català perquè hem de poder decidir què fem amb els nostres diners”, Xavier.

ENTREVISTA: Xavier Tornos, part dels 148 inversors fundadors d’11Onze, i un dels propietaris d’Instaltop, una empresa de parquets i fusteria situada a Montcada i Reixac. Després de conèixer la creació d’11Onze va decidir formar part. Per ell, el més important del projecte és l’ètica i la reinversió dels diners en l’economia de país com una eina per tirar endavant projectes personals i empresarials.

  • Per què has decidit ser impulsor d’11Onze?

Va ser molt fàcil per mi. Em va trucar fa sis mesos la Natàlia Cugueró, l’actual directora del banc, perquè ens coneixem des de fa 20 anys. Em va explicar el projecte d’11Onze i de seguida vaig veure que era una entitat molt innovadora, revolucionària i necessària. Em va il·lusionar de tal manera que va ser molt fàcil per mi dir que si i participar-hi directament.

 

  • Què és el que més et va cridar l’atenció d’aquest projecte?

Bàsicament la innovació que suposa en el sector bancari l’arribada d’un banc ètic i innovador pel que fa a la seva estructura i organització. Em va il·lusionar especialment el grup de persones que hi ha darrere d’11Onze, per mi és un factor molt rellevant a tenir en compte.

També penso que és necessari que les estructures d’un país estiguin molt a prop de l’usuari final. Per això penso que 11Onze és un quelcom necessari per situar les estructures, en aquest cas financeres, a prop dels seus usuaris: pimes o clients particulars que necessitin finançament per tirar endavant els seus projectes.

 

  • Com creus que reaccionaran els usuaris i els clients a l’aparició d’una banca com aquesta?

Jo penso que han de reaccionar bé per totes les característiques que té 11Onze. Serà una banca ètica i això és molt important perquè ja sabem el tipus d’inversions que fa la banca tradicional i el que representem per ells, que bàsicament, és res. 11Onze, per tenir aquest component d’eticitat, dóna molta importància a la inversió dels seus beneficis al creixement de l’economia catalana i la de la seva comunitat. A la llarga, però, no descarto que pugui créixer i obrir-se a altres mercats en l’àmbit espanyol i europeu. Penso que ho podem fer molt bé i que la resta de persones valorin aquest aspecte.

 

  • Un dels pilars més importants del banc és el concepte “banca comunitària”, com explicaries aquest esperit d’11Onze?

Crec que quan crees un banc que està molt a prop de la gent i que dóna servei a pimes o particulars, acaba coneixent la idiosincràsia de la societat del nostre país. Per exemple, saber què volem, com ho volem i quan. Al final, la funció del banc és transferir els diners dels inversors o estalviadors als prestataris, si coneix el mercat tant d’uns com d’altres, és més fàcil que aquesta comunitat creixi i afavoreixi a l’economia de les persones que hi participen.

 

  • Per què creus que cal, en aquests moments, un banc català a casa nostra?

Perquè el necessitem. Tot país necessita unes estructures d’estat i una d’aquestes estructures és la financera, és aquí on entren els bancs. Necessitem un banc a Catalunya perquè hem de poder decidir què fem amb els nostres diners i com els invertim en la nostra pròpia economia de país. De fet, crec que els directius d’11Onze hauran de posar les condicions per tal que la gent es beneficiï dels serveis que dóna el banc, així l’economia pot fluir i tirar endavant els nostres projectes personals i professionals.

 

  • I pel que fa a l’àmbit d’inversors, tu què esperes d’11Onze?

Que es compleixin les expectatives de tot el que he vist, m’han dit i he comprovat. L’altre dia vaig tenir la sort d’anar al campus i parlar amb la primera fornada d’agents d’11Onze; em vaig quedar al·lucinat per la il·lusió que tenen, per la convivència de diferents generacions… Una il·lusió tremenda per començar a donar servei i fer les coses bé.

Pel que fa al tema de l’ètica, i estic convençut d’això, espero que reinverteixi els diners en projectes socials que en general, ens beneficiïn a tots. Penso que ja tenim prou d’aquest capitalisme salvatge que fa que cada vegada els rics siguin més rics i els pobres cada cop més pobres. Hem d’aturar això ja i crec que ho podem aconseguir a través del banc.

 

  • Quines fortaleses destaques del Xavi Tornos empresari?

És difícil parlar de les coses bones d’un mateix. Em considero un empresari molt planificador i això crec que és molt important a l’hora de fer créixer una empresa. També crec que compto amb una gran orientació cap al client en tot el que faig. M’agrada molt saber que estan contents i també els meus empleats. Al final són ells els que donen la cara i és important que estiguin contents amb la seva feina perquè així ho transmetran als clients.

Si t’interessa aquesta notícia, et recomanem:

“Necessitem un banc català que cregui en les possibilitats del seu propi país”

Equip Editorial Equip Editorial
  1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  2. Manel LopezManel Lopez says:
  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Com bé dius Xavier sinó tenim financiacio pròpia no farem res

  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play